Vad är IPTV

By | January 18, 2021

Men när det gäller IPTV videoströmmar (å andra sidan spelar videoprogram inkommande ström medan de laddas ner), ställer kunderna en mycket större och samtidig belastning, vilket orsakar oacceptabla förseningar och buffertskapande på servern. Därför, tillsammans med flödet, varje IPTV paket bara en gång på servern det kom ifrån, men samtidigt skickas till många olika platser som kallas IPTV används för att ladda ner en annan typ av publicering flera; teoretiskt sett är detta en server med en enda klient kan skicka information till många kunder som betyder så enkelt som det är. Således, om alla 1000-personer tittar på VM-finalen samtidigt över internet, kommer det att finnas en enda ström av videopaket som skickas från IPTV servern samtidigt till 1000-kunder som använder IP-multiplexering. Om samma IPTV leverantör samtidigt erbjuder en serie episoder och några av 1000-personerna bestämmer sig för att “byta kanaler” för att titta på det, kommer de effektivt att byta från en IP multicast-grupp till en annan och börja ta emot IPTV en annan videoström.

Den geografiska platsen för Internet-servrar runt om i världen gör det svårt att betjäna användare i olika länder lika. Därför hålla kopior av samma data, IPTV leverantörer, content delivery networks( CDN: content delivery networks), även känd som synkroniseras ofta på servrar, nätverk använder över hela världen; således, människor i USA som tar emot från servern i Kalifornien, medan människor i Europa ligger i Frankfurt.

IPTV-protokoll

När du får ett IPTV program som en videoström laddar du inte ner det som en vanlig fil. Istället innebär nedladdning av en fil att du spelar den samtidigt och gör nästa steg i filen redo att ladda ner på en sekund eller två. Ingen av filerna lagras för länge. Video streaming processen fungerar eftersom din dator (klient) och datorn som tar emot data från servern är också kontrakterade att göra saker som denna. Internet ansluter framgångsrikt datorer över hela IPTV världen eftersom de alla är överens om att prata med varandra på samma sätt, med hjälp av förberedda tekniska förfaranden som kallas protokoll. Nedladdning, vanliga, standard, webbaserade protokoll (tekniskt, en HTTP och FTP namn att gå med), i stället för att använda video streaming, realtid protokoll (RTP: Real Time protocol) och real time streaming protocol (RTSP: real time streaming protocol), såsom samtidiga nedladdningar och inkluderar protokoll anpassade för uppspelning. Multicast streaming, dvs i multicast, innebär att du använder IPTV Group Membership protocol (IPGP: IP Group Membership Protocol), vilket gör det möjligt för en server att sända till medlemmar i en grupp kunder (effektivt, många tittar på samma IPTV tv-kanal).