Den elektroniska cigaretten, friskare än tobak ?

By | February 23, 2021

Parfym citron, banan, coca, tuggummi, mentol… stora virvlar av rök med den kraftfulla lukten av frukt eller godis är den elektroniska cigaretten lätt igenkännlig och har invaderat vårt dagliga liv.

Med sin lilla rörform påminner den verkligen om en klassisk cigarett. Och vi skjuter det på samma Atomic sätt. Detta gör det möjligt att bevara denna gest som ofta missas av omvända rökare.

Tobaksmissbrukare konverterar alltmer, även om siffrorna är relativt blygsamma. Enligt Inpes Health Barometer som genomfördes 2014 använder 6% av 15-75 – åringarna e-cigaretter, eller cirka 3 miljoner människor. De yngsta är också många som har smakat det eftersom 50% av 17-åringarna redan har upplevt det enligt det franska observatoriet för droger och narkotikamissbruk (OFDT).

Vid vaping värmer en diod produkterna i en patron, som alla producerar en ånga, som påminner om cigarettrök.

Flaskor med “E-vätskor” eller e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice gör det möjligt att fylla på den använda patronen. Dessa “vätskor” består av propylenglykol eller glycerol, olika smaker och eventuellt nikotin. Det finns mer än 7,700 olika dofter.

Ett år är det billigare att vape än att röka, särskilt eftersom cigarettpaketet bör öka till 10 euro senast 2020.

Den elektroniska cigaretten, en intressant ersättare…
Huvudmålet med den elektroniska cigaretten är att hjälpa rökaren att bli av med sin missbruk permanent. Tobak kostar nästan 78 000 liv varje år.

Vissa e-cigarettvätskor innehåller därför nikotin, vars koncentration kan mätas. Enligt de flesta studier är de dock mindre skadliga än traditionella cigaretter, som innehåller inte mindre än 4000 kemikalier, varav några orsakar cancer.

Det finns fortfarande få betydande studier om den faktiska effektiviteten av e-cigaretter som Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils för att sluta röka. Snarare visar några en gynnsam effekt. Således konstaterade forskare från University College London i tidskriften Addiction att rökare som försöker sluta utan hjälp har en 60% chans förutom att lyckas med e-cigaretten snarare än med konventionella nikotinsubstitut.

Den elektroniska cigaretten skulle åtminstone minska tobakskonsumtionen. Enligt Inpes Hälsa Barometer 2014: “en rökare som också använder en e-cigarett skulle minska sitt tobaksbruk, med i genomsnitt 9 cigaretter per dag.”En annan undervisning därför av denna barometer: många rökare skulle kumulera klassiska och elektroniska cigaretter.

…använd med måtta
Men olika studier utförs också om eventuell Skadlighet av vätskorna i patronen av dessa e-cigaretter: dessa vätskor består i allmänhet av propylenglykol eller glycerol och olika smaker.

Även om de första resultaten verkar lugnande, pekar många forskare på bristen på efterhand som vi har på användningen av sådana ämnen. I sitt yttrande av 2016 påpekar Högrådet för folkhälsa (HCSP) att vissa komponenter i E-vätskor, såsom diacetyl, kan vara giftiga, särskilt om de inhaleras efter uppvärmning.

HCSP noterar dock att dessa vätskor gör det möjligt att ” avsevärt minska riskerna för förekomsten av allvarliga patologier, främst cancer.”

På samma ämne, läs :

Elektronisk cigarett: Folkhälsorådet ger en blandad åsikt

Vad händer om e-cigaretten ledde till cigaretten ?
Ett annat problemområde är ungdomar som upptäcker e-cigaretter samtidigt som tobak. Enligt HCSP kan e-cigaretten under vissa omständigheter främja inträde i rökning. HCSP är också oroad över att e-cigaretter kan bidra till trivialisering av tobak och inducera nya riskbeteenden.

Därför har försäljningen av elektroniska cigaretter som en försiktighetsprincip varit förbjuden för minderåriga. De kan inte heller säljas på apotek eftersom de inte finns på listan över produkter som är godkända för leverans där.

Och om du har blivit van vid “vaping” hela tiden måste du granska dina vanor. Sedan 1 oktober 2017 har den elektroniska cigaretten drivits ut från vissa offentliga platser som kollektivtrafik, delade arbetsutrymmen eller skolor.

Några tips :

  • Använd den elektroniska cigaretten som innehåller nikotin endast om du är beroende av denna produkt. För att ta reda på, gör vårt tobaksberoende test; om du inte är beroende (och bara röker från tid till annan), använd endast nikotinfria e-cigarettmodeller.
  • För att uppnå ett verkligt uttag, minska nikotinhalten i e-cigaretten ;
  • Köp endast Elektroniska cigaretter med CE-märkning” ;
  • Du har lyckats minska ditt missbruk, att sluta helt: använd det klassiska sättet att din läkare kan erbjuda dig, eller tillgripa Tabac Info Service (gratis coaching, telefonlinje, etc.)

“Min rekommendation är att om du är en storrökare kan det vara bra att byta till elektroniska cigaretter, men använd den inte för länge”, säger Professor Bertrand Dautzenberg, en lungspecialist på Pitié-Salpêtrière-sjukhuset.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.